Zaokret

Prostorni sistem namenjen deci predškolskog uzrasta. Drvena kružna ploča i četiri oslonca, međusobno povezani užadima, čine bazu prostorne stukture koja ima ulogu radnog prostora. Dvanaestoro dece može da se igra oko sistema, ispod, u njemu. Postavljanjem jednog od dva platna na bazu, formira se prostor nove namene. Transformacijom, ovaj prostor za rad, postaje mesto za igru, osamu, istraživanje, odnosno izložbeni pano za crteže i predmete.
Razvijen kako bi zadovoljio potrebe dece za prostorom koji pripada njima i kome oni pripadaju. Mogućnost rasklapanja čitavog sistema još jedna je od njegovih prednosti. Struktura deli i gradi prostor nezavisno od njegovihkarakteristika i elemenata, on je prostor za sebe, za decu.

Ovaj sistem, inspirisan stvarnim iskustvom iz života jednog deteta, odgovara na potrebe dece za sopstvenim prostorom. Cilj je da se kroz igru podstiče pravilan razvoj dece predškolskog uzrasta.
Edukativni aspekt se ogleda u uticaju na različite segmente dečijeg razvoja, iz ugla edukatora, može se posmatrati kao alat koji im u toj misiji pomaže. Transformacije ovog sistema omogućavaju razvoj prostorne percepcije kod dece, jedna stvar se sagledava i koristi na više načina. Samoaktuelizacija je okarakterisana kao veoma bitan korak u procesu dečijeg rada. Izlaganje crteža i predmeta sada je obavezna stavka na kraju svakog kreativnog procesa. Jednostavna forma daje deci prostora za formiranje apstraktnog mišljenja. Namenjen većem broju dece, nenametljivo ih umrežava, uči radu u grupi i stvara sredinu za vršnjačku edukaciju.

TIM
Tehnička razrada i izrada prototipa: Object constructors
Dizajn logotipa: Dragana Krtinić
Fotografija: Nemanja Stojanović
Video: Nebojša Jokić